St.Patrick’s Day la Bucuresti

Pe 17 martie irlandeznii de pretudindeni sarbatoresc St.Patrick’s Day. Anul acesta Sfantul Patrick, ocrotitorul Irlandei, a fost celebrat nu doar la New York, San Francisco, Dublin, Londra, Sydney, Tokyo ci si la Bucuresti, in zona Centrului Istoric.

St.Patrick’s Day
St.Patrick’s Day

Legenda spune ca Patrick nu era, de fapt, irlandez, ci ca a fost rapit de pirati si vandut apoi ca sclav in Irlanda. Se presupune ca cel care avea sa devina Sfantul Patrick s-a nascut in Britania insa la varsta de 16 ani, Patrick a fost rapit de pirati si apoi a fost vandut ca sclav in Irlanda, unde a muncit ca pastor.

Dupa 6 ani lungi de sclavie, a scapat si s-a refugiat pe coasta nordica a Galiei ( Franta de astazi) unde si-a inceput studiile pentru a deveni preot. Tot aici si-a luat numele de Patrick (Patricus).
In jurul anului 432 D.Hr., Patrick a ajuns in Irlanda, unde a folosit trifoiul pentru a explica conceptul de Sfanta Treime ( Dumnezeu Tatal, Dumnezeu Fiul si Dumnezeu Sfantul Duh).
Legenda spune ca Sfantul Patrick a indepartat toti serpii din Irlanda, fortandu-i sa intre in mare unde s-au inecat. In prezent nu exista serpi in Irlanda ( doar la gradinile zoologice).

Revenind la prezent sarbatoarea de Sfantul Patrick a fost deschisa de o parada inedita ce a cutreierat stradutele principale ale Centrului Istoric in ritmuri inconfundabile de tobe si cimpoaie.

parada
St.Patrick’s Day

Dupa terminarea paradei a inceput spectacolul. Pe scena au urcat cursantii Scolii de Dans Anne Marie Cunningnam membrii ai trupelor: Celtic Fire – Tasnad – Satu Mare, Tir na nOg – Miercurea Ciuc, The Sky – Iasi si Irish Way – Bucuresti.

Sorin Sighinas – trupa Irish Way:

sorin sighinas
irish way

Octavia Roman – trupa Irish Way:

floria.ro

Alte poze de la eveniment la Galeria Foto.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

4 thoughts on “St.Patrick’s Day la Bucuresti”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.