Unele mirrorless-uri Fuji X-T1 au probleme

Zilele acestea v-am anuntat de problemele tehnice gasite la unele aparate foto (Sony A7 si A7r, dar si Canon PowerShot SX50 HS) si am fost curios sa aflu daca si alte aparate foto au probleme si spre surpriza mea am aflat si va anunt si pe voi ca si unele mirrorless-uri Fuji X-T1 au probleme tot din cauza luminii care patrunde in aparat in anumite conditii.

Fujifilm X-T1
Fujifilm X-T1

Fuji X-T1 este un aparat foto mirrorless destul de recent lansat pe piata; de fapt la noi inca nu se gaseste la vinzare si mai bine asa, deoarece poate aparatele care vor fi aduse la noi nu vor avea problema (Update: Fujifilm X-T1 este in stoc la pretul de 7.600lei) cauzata de lumina care patrunde in aparat pe la portul HDMI si cel pentru microfon cand se folosesc timpi lungi de expunere.
Problema a fost semnalata de citiva fotogrfi din Germania, iar Juan C. Sousa a postat pe youtube un filmulet edificator.

Chiar daca problema a fost semnalata doar la unele Fuji X-T1, iar situatia in care apare este destul de greu de intilnit de majoritatea utilizatorilor respectivului mirrorless, totusi nu poti sa nu te intrebi ce se intampla cu producatorii de aparatura foto, de tot dau rateuri la CTC-ul (Controlul Tehnic de Calitate) noilor produselor.

Cum spuneam si altadata, cel mai bine este sa nu ne grabim sa cumparam aparatura foto-video si accesorii imediat ce apar pe piata, mai bine sa asteptam 3-4 luni in speranta ca eventualele probleme sunt semnalate si rezolvate. In plus, uneori, dupa 3-4 luni pretul mai scade sau apar diverse promotii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.