Vernisajul expozitiei de fotografie “Budapesta prin diafragmă” – autor fotograful Bernolák Béla

Aşa cum deja am amintit în postul dedicat Zilei Fotografiei în România, la Institutul Balassi din Bucureşti au fost aduse fotografiile realizate de Bernolák Béla, aşa cum indică şi titlul expoziţiei, în capitala Ungariei.

expozitie de fotografie balassi bucuresti
expozitie foto

Am reuşit să ajung şi eu miercuri, 13 ianuarie, la vernisajul expoziţiei foto “Budapesta prin diafragmă”, fiind interesat să văd cum arată fotografiile printate pe pânză.

fotografii budapesta  Bernolák Béla
Budapesta prin diafragma

Pot spune că de la distanţă, nici nu-ţi dai seama că sunt printate pe pânză; doar când sunt privite de foarte aproape se poate observa că în loc de hârtie foto s-a folosit pânză.

fotografii budapesta bucuresti
vernisaj

Cred că unele fotografii erau “prinse” cu bandă dublu adezivă (scotch dublu adeziv), de asta mai alunecau de pe pereţi.

poza cadere
alunecare

Fotografiile au fost expuse în mai multe locaţii, precum Galeria Károlyi din Újpest, sediul poliţiei din Budapesta, Parlamentul Ungariei, în cadrul Nopţii Muzeelor, fotograful debutând pe plan internaţional în mai 2014 la Moscova.

fotografii budapesta Bernolák Béla
fotografii

Lucrările fotografului budapestan Bernolák Béla au fost aduse la Bucureşti în memoria lui Carol Pop de Szatmari, a cărui zi de naştere a devenit Ziua Fotografiei în România.

Kósa András László, director institutul Balassi
Bernolák Béla si Kósa András László, director institutul Balassi

Expoziţia foto “Budapesta prin diafragmă” poate fi vizitată până pe 6 februarie 2015 la sediul din str. Gina Patrichi (fosta Orlando), nr.8 şi dacă aveţi timp chiar vă recomand să mergeţi să vedeţi respectivele fotografii.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.