Candida Höfer premiata la Sony World Photography Awards 2018 pentru contributiile aduse fotografiei

World Photography Organisation a anunțat că artista contemporană Candida Höfer este câștigătoarea premiului Outstanding Contribution to Photography la Sony World Photography Awards 2018.

poza interior muzeu statui ferestre lumina candida hofer
Candida Höfer – castigatoarea premiului Outstanding Contribution to Photography – Sony World Photography Awards 2018

Fotografa Candida Höfer va primi distincția în cadrul unei ceremonii organizate la Londra, joi, 19 aprilie 2018. Totodată, la Somerset House, Londra, va fi prezentată o selecție a lucrărilor lui Höfer, ca parte a expoziției Sony World Photography Awards 2018, care va avea loc în perioada 20 aprilie – 6 mai.

fotografie biblioteca interior carti lumina candida hofer
Candida Höfer – Outstanding Contribution to Photography – Sony World Photography Awards 2018

Artista de origine germană Candida Höfer (născută Eberswalde, 1944) se numără printre cei mai apreciați fotografi contemporani. Renumită pentru metodologia și tehnica sa precisă, munca sa este recunoscută la nivel internațional, luând adesea forma unor fotografii color în format mare. Portretele sale de interioare goale, spațioase, fac parte din colecții importante din întreaga lume și sunt expuse în muzee internaționale renumite.

Vă recomand să citiți: Mdina vechea capitala a Maltei – fotografii si informatii

Pentru a celebra contribuția lui Höfer în domeniul fotografiei, artista a selectat personal lucrări din cariera sa îndelungată pentru a fi prezentate în cadrul expoziției Sony World Photography Awards 2018 la Somerset House, Londra. Expoziția va cuprinde trei dintre cele mai remarcabile lucrări de mari dimensiuni – Muzeul Luvru Paris XXI 2005, Hermitage St. Petersburg VIII 2014 și Biblioteca Trinity College Dublin I 2004 – acestea fiind împrumutate de la Ben Brown Fine Arts din Londra.

Candida Höfer Outstanding Contribution to Photography Sony World Photography Awards 2018
Candida Höfer – Outstanding Contribution to Photography – Sony World Photography Awards 2018

Printre câștigătorii premiului Outstanding Contribution to Photography se mai numără Mary Ellen Mark, Eve Arnold, Bruce Davidson, Elliott Erwitt și, cel mai recent, Martin Parr.

f64.ro

Lucrările lui Höfer se vor alătura unei colecții de peste 600 de imagini Sony World Photography Awards 2018, cea mai diversificată competiție de fotografie din lume. Imaginile expoziției au fost selectate de Mike Trow, fostul regizor de imagine British Vogue, dintr-un număr record de lucrări înscrise la ediția 2018. Acoperind o mare varietate de genuri, de la arhitectură la peisaj, de la fotografie de stradă la faună, de la portrete la călătorii, aceste lucrări selectate și comentate vor oferi publicului o perspectivă asupra tendințelor din fotografie din ultimul an.

Discutând despre premiul acordat și despre expoziția din londra, Höfer a declarat: “Mă simt foarte onorată. Sper că acest premiu va contribui la distrugerea barierelor dintre fotografie și artă din percepția publicului.”

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Scott Gray, CEO al World Photography Organisation a comentat: “Acordarea acestui premiu unui artist atât de important, care a doborât bariere în domeniul ei, reprezintă un privilegiu imens. Este o adevărată plăcere să observi munca depusă de Candida, perfectă din punct de vedere tehnic și extrem de intensă.”

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.