Panasonic Lumix GX9 – noul aparat foto mirrorless compact

Panasonic Lumix GX9 este noul mirrorless produs de cunoscuta firmă japoneză. Nouă cameră foto digitală fără oglindă, cu obiective interschimbabile este o versiune actualizată a modelului Panasonic GX8 , având un vizor mobil (poate fi ridicat la 90 de grade), ecran tactil și senzor micro four thirds de 20 de megapixel, fără filtrul low-pass.

poza aparat foto mirrorless Panasonic Lumix GX9
Panasonic Lumix GX9 – mirrorless compact

Ca specificații noul Lumix GX9 nu a suferit foarte multe schimbări, dar la exterior acesta este mai compact și mai ușor cu aproximativ 80 grame față de GX8.

Panasonic Lumix GX9 nu are filtru low-pass, astfel că detaliile capturate ar trebui să fie mai bune și se pare că unele funcții au fost preluate de la mirrorless-ul Lumix G9

senzor aparat foto mirrorless Panasonic Lumix GX9
senzor – Panasonic GX9

Tehnologia Colour Control determina culoarea, saturația și luminozitatea, pentru a înregistra cele mai corecte nuanțe, în întreg cadrul, de zonele din umbre până la lumini, cu o atenție desebita în redarea culorii pielii umane și a cerului.
Procesoul de imagine Venus Engine realizează imagini de înalta precizie dar cu aspect natural. Chiar și când se fotografiază în condiții de lumină puțină, procedura de reducere a zgomotului din imagine este aplicată in mod repetat, pentru a identifica și diminua zgomotul, dar păstrînd detaliile fine.

vizor mobil aparat foto mirrorless Panasonic GX9
vizor mobil – Panasonic GX9

Vizorul electronic al modelului Lumix GX9 poate fi mișcat în sus 80° și dispune de un senzor de proximitate care angajează autofocalizarea de îndată ce aparatul a fost dus la ochi, înainte că fotograful să apese pe jumătate declanșatorul; astfel fotograful are camera oricând gata de lucru. Cu o rezoluție de 2.760.000 puncte, o acoperire de aproximativ 100% din câmp și un aspect de 16:9, noul vizor electronic asigura un grosisment de 1,39x (0,7x echivalent 135).

lcd mobil aparat foto mirrorless Panasonic GX9
lcd – Panasonic GX9

Noul ecran LCD are diagonală de 3 inch și 1.240.000 puncte. Acesta poate fi basculat în sus 80° și în jos 45°. Modul Live Boost crește luminozitatea imaginii afișate pe ecran, făcând-o vizibilă chiar și în condițiile în care subiectul este foarte slab iluminat.

poza lcd mobil mirrorless Panasonic GX9
LCD – Panasonic GX9

Noul Lumix GX9 încorporează atât stabilizarea senzorului pe 5 axe de mișcare, cât și pe cea optică, din obiectiv (pe două axe de mișcare). Combinarea celor două tehnologii (Dual I.S) permite un câștig de până la 4 trepte de expunere. Stabilizarea imaginii este activă și când se filmează secvențe video, inclusiv la rezoluție 4K.

Panasonic Lumix GX9  aparat foto mirrorless obiectiv zoom
Panasonic GX9

Panasonic oferă numeroase obiective în montură G , compatibile cu tehnologia Dual I.S. (unele obiective ar putea avea nevoie de upgrade de firmware), iar obiectivele nestabilizate optic pot fi folosite împreună cu stabilizarea din corpul camerei.

poza parat foto mirrorless Panasonic Lumix GX9
Panasonic Lumix GX9

Pentru a reduce și mai mult mișcările camerei la declanșare, obturatorul este acționat de un electromagnet în loc de un arc, ceea ce reduce cu aproximativ 90% impulsul produs de prima perdea, comparativ cu modelul GX8. De asemenea, zgomotul produs de obturator este mult diminuat.
La noul GX9 a fost implementat modul Silent, în care obturatorul mecanic este inactivat și se expune electronic, sunt dezactivate sunetele emise de camera (autofocalizare și alte operații), iar lampa de asistență AF și blițul sunt oprite, pentru a putea fotografia și în cele mai delicate împrejurări (de exemplu într-un muzeu sau la un spectacol).

grip DMW-HGR2 aparat foto mirrorless panasonic gx9
Panasonic Lumix GX9 – grip DMW-HGR2

Mirrorless-ul Lumix GX9 poate surprinde imagini cu o cadență de până la nouă cadre pe secundă (30 fotografii RAW și 100 fotografii JPG), iar modul 4K Photo are și funcționalitatea Auto Marking, astfel că va captura acele cadre (la o rezoluție de 8 MPx) care sunt diferite de precedentele (ca să n-ai prea mult de sortat).

Panasonic Lumix GX9  argintiu mirrorless
Panasonic Lumix GX9 – argintiu

Panasonic Lumix GX9 – Specificații cheie:

•Senzor Live MOS 20 Mpx
•Sistem de autofocus cu 49 de puncte
•Funcție Post-Focus – permite selectarea imaginii cu cea mai convenabilă focalizare, chiar și după ce fotografiile au fost înregistrate
•Vizor OLED rabatabil cu 2.76 milioane de pixeli
•Ecran OLED 3.0″ articulat și tactil
•Filmare 4K UHD (3.840 x 2.160 pixeli) la 30/24 fps
•Modul Wi-Fi și NFC integrat
•Fotografiere în rafală la 9 fps
•Shutter electronic cu o viteză de până la 1/16000s
•Plajă ISO 200-25600
•Mod foto 4K
•Stabilizare Dual I.S
•Light Composition – camera combină mai multe cadre și salvează cei mai luminoși pixeli și realizează imagini dramatice, de exemplu când se fotografiază noaptea sau focuri de artificii
•Dimensiuni: 124 x 72 x 47 mm
•Greutate: 407 grame

Vă recomand să citiți: Test cu Panasonic Lumix DMC-FZ1000: aparat foto bridge cu zoom 16x şi filmare 4K

Panasonic Lumix GX9 are un mod monocrom, denumit L Monochrome D, care ar trebui să replice cât mai bine aspectul de film. A fost adăugată posibilitatea de a realiza compoziții de fotografii în secvență (stromotion) prin combinarea unui set de imagini cu fundal fix și subiect în diferite etape de mișcare. Se obțin astfel imagini spectaculoase, direct în camera foto, fără a mai fi nevoie de prelucrări ulterioare.

Tehnologia Focus Stacking – combină mai multe cadre pentru a realiza nivelul de defocalizare în zona dorită, sau, din contra, pentru a obține imagini clare pe întregul câmp de profunzime (panfocus).

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Panasonic Lumix GX9 va fi disponibil începând cu luna martie la un preț de 1000 Euro alături de noul obiectiv 12-60mm F/3.5-5.6. Ca accesorii vei mai putea cumpăra piesa pentru vizor DMW-EC5 (20 Euro) și gripul DMW-HGR2 (60 Euro).

fotostefan
Latest posts by fotostefan (see all)

2 thoughts on “Panasonic Lumix GX9 – noul aparat foto mirrorless compact”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.