Expozitia de fluturi tropicali vii la Muzeul Antipa

Muzeul Antipa din Bucureşti găzduieşte până la sfârşitul lunii august expoziţia de fluturi tropicali vii cu tema „Lumea fluturilor”.

Expozitia de fluturi tropicali vii la Muzeul Antipa
Expozitia de fluturi tropicali vii

În cadrul acestei expoziții pot fi admirate exemplare aparținând unor specii spectaculoase de fluturi tropicali, unele cu indivizi de mari dimensiuni (14-15 cm anvergura aripilor) din cele mai diverse zone de pe glob: sud-estul Asiei, America Centrală și de Sud, Africa ecuatorială etc.

fluturi vii muzeul antipa bucuresti
fluture tropical
Expozitia de fluturi tropicali vii la Muzeul Antipa bucuresti
expozitie de fluturi vii

În acest fel, vizitatorii pot admira exemplare vii dintr-o serie de specii de fluturi tropicali, care pot fi observate în natura doar la mari distanțe de zona geografică a țării noastre.

fluture viu muzeu antipa capitala
fluture

Toate speciile prezentate în cadrul expoziției sunt distribuite pe areale relativ largi, iar existența lor nu este considerată a fi periclitată în vreun fel. Mai mult decât atât, exemplarele prezentate provin din pupe obținute prin creșterea omizilor în ferme specializate aflate în diferite țări cu climat tropical (Filipine, Costa Rica, Thailanda, Indonezia, Uganda, Kenya etc).

fluture tropical viu bucuresti
fluture tropical

Când am vizitat eu expoziţia, însoţit de aparatul de fotografiat mirrorless Sony Alpha A6000 (testul pe larg este aici), se înnorase afară, din această cauză în sera respectivă era mai puţină lumină, dar totuşi Alpha A6000 s-a descurcat destul de bine şi în aceste condiţii. Câteva imagi la rezoluţie mai mare pot fi văzute accesând acest link.

fluture viu tropical
la muzeul antipa

floria.ro

hranire fluture viu
hranire

Nu ştiu dacă expoziţia „Lumea fluturilor” este organizată de aceeşi firmă care a fost şi la Grădina Botanică, dar oricum ambele au fost interesante.

fluture viu in sera
in sera

Aşadar dacă vizitaţi Muzeul Antipa, nu uitaţi să mergeţi şi în grădina din spatele muzeului, unde se află sera cu frumoşii fluturi tropicali.

sera gradina muzeu antipa bucuresti
la masa
poza cu sony a6000
la expozitie

Preţurile biletelor sunt de 10 ron/copil/student/pensionar şi 12 ron/adult. Copiii cu vârste mai mici de 2 ani au gratuitate.
Expoziția poate fi vizitată de marți până duminică, între orele 10.00 și 20.00.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.