Fotografie culinara generata de Inteligenta Artificiala

Fotografia culinara nu a ”scăpat” nici ea de Inteligenta Artificiala (AI). Primul generator AI de fotografii alimentare pentru meniurile restaurantelor a fost lansat. Ar trebui să fie îngrijorați fotografii culinari?

papanasi Fotografie culinara generata de Inteligenta Artificiala Lunchbox
Fotografie culinara generata de Inteligenta Artificiala Lunchbox – papanasi

Fotografie culinara produsă de Lunchbox – primul generator de imagini AI pentru alimente

Generatorul cu inteligență artificială de fotografii alimentare, numit Lunchbox, se adresează restaurantelor care trebuie să creeze rapid imagini cu alimente pentru paginile lor de socializare, site-urile web și meniuri.

mici fotografie culinara generata AI
Mici – fotografie culinara generata de AI

Lunchbox, care se bazează pe DALL-E de la OpenAI, speră să ajute restaurantele să evite situațiile în care nu au fotografii actualizate ale mâncărilor oferite.
Generatorul AI text-imagine gratuit, pune la dispoziția utilizatorului trei opțiuni pe care le poate folosi pentru a crea o fotografie:

#1 Utilizatorul poate introduce în câmpul “Căutare” mâncarea pe care dorește să o fotografieze. De asemenea, utilizatorul poate solicita Lunchbox să creeze o imagine a unei persoane care mănâncă alimentele respective. Aceasta este singura categorie obligatorie necesară pentru a genera o imagine de mâncare pe Lunchbox.

#2 În câmpul opțional “fundal”, utilizatorul poate alege fundaluri precum “galben”, “lemn”, “o cafenea din Timișoara” sau “un bar din New York” pentru imaginea alimentelor sale.

photosetup.ro

#3 Aplicația Lunchbox permite, de asemenea, utilizatorului să selecteze, dacă dorește, stilul fotografiei cu mâncare, cum ar fi “polaroid”, “fotografie de iPhone” sau “cameră cu film”. De asemenea, utilizatorii își pot genera imaginile sub forma unui “desen animat” sau a unei “picturi” în loc de o fotografie.

Citește și: Sugestii pentru fotografia de studio acasa la tine

Statisticile arată că fotografiile bune cresc vânzările online cu aproximativ 65-70%. CEO al Lunchbox, Nabeel Alamgir, a declarat pentru QSR Magazine că există o altă problemă implicată, una pe care, fotografii de produs, fotografii culinari o cunosc foarte bine.

samrmale poze generator imagini AI Lunchbox
Sarmale – generate de AI Lunchbox

Problema este investiția de timp și bani pe care o implică găsirea unui fotograf bun, organizarea unei ședințe foto, fotografierea produselor și obținerea rapidă a imaginilor. Alamgir spune că a fost nevoie de doar un weekend pentru a “rezolva problema” și a crea platforma de imagistică alimentară.

Probabil, în viitor, tot mai multe restaurante și mai ales fast food-uri ar putea să apeleze la tehnologia AI pentru a crea fotografii culinare pentru localul lor. Cu toate acestea, acest lucru poate cauza potențiale probleme dacă mâncarea din imagini nu seamănă deloc cu mâncărurile reale servite în restaurante.

Dar fotografi culinari, care colaborează cu restaurantele de lux, cu stele Michelin de exemplu, nu cred că au de ce să își facă griji. Aceste localuri au, de obicei, foarte multă grijă de meniurile lor, nu le schimbă atât de des și, prin urmare, este mult mai probabil să dorească să investească în imagini de calitate superioară.
Dacă un chef se simte ofensat de ideea de a adăuga sare sau piper la un fel de mâncare, probabil că vrea și el imagini personalizate, unice, cu munca sa.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.