Panasonic GH5s noul mirrorless cu video 4K si HDR

Noul Panasonic Lumix GH5s utilizează un senzor de 10,2 megapixeli ”Dual ISO”, fiind capabil să filmeze în conformitate cu standardul Cinema 4K la o rezoluție de 4096 x 2160 pixeli cu 60 de cadre pe secundă și cu performanță ridicată de înregistrare în condiții de iluminare scăzută.

poza mirrorles Panasonic Lumix DMC-GH5S
Panasonic Lumix DMC-GH5S

Lumix GH5 a fost încă de la început un mirrorless ce punea accent pe abilități de captură video, dar versiunea actualizată GH5s accentuează acele particularități.

Noul senzor de 10,2 MPx, de tip Digital Live MOS, asistat de tehnologia Dual Native ISO și procesorul Venus Engine, reproduc cu fidelitate chiar și zonele întunecoase din cadru, permițând o sensibilitate maximă de 51.200 ISO.

poza senzor aparat foto mirrorless Panasonic Lumix DMC-GH5S
senzor – Panasonic Lumix GH5S

Mecanismul dual-native ISO sau DNI a fost introdus în GH5s de pe seria de camere video profesionale a companiei Panasonic intitulate Varicam. Rezultatul este abilitatea de utiliza alternativ două circuite pentru o plajă ISO superioară fără zgomot de imagine în lumină scăzută.

Camera oferă posibilitatea de a obține imagini de diferite aspecte: 4:3, 17:9, 16:9 sau 3:2 și înregistrarea de imagini în format RAW (14 biți), pentru a permite utilizatorului maximum de flexibilitate.

photosetup.ro

Fluxul video generat de Panasonic Lumix GH5s este pe 10 biți de culoare în format 4:2:2 cu o rată de date de 50MB/s. Nu există o limită de timp pentru înregistrarea în Full HD sau 4K. Lumix GH5S se conformează nomelor video 4K HDR cu înregistrarea în stilul Hybrid Log Gamma (HLG). Mai mult, este disponibilă opțiunea de a înregistra fișiere comprimate în modul 4K HEVC cu Hybrid Log Gamma (HLG), compatibil cu echipamente precum televizoarele Panasonic 4K HDR.
Panasonic GH5s are un port standard HDMI 2.1 prin intermediul căruia o poți conecta la un TV Ultra HD cu suport pentru HDR. Nu lipsește un port pentru microfoane profesionale XLR.

poza mirrorless Panasonic Lumix GH5s microfon extern
Panasonic Lumix GH5s – microfon extern

Tehnologia Depth From Defocus (DFD) și procesorul Venus Engine de mare viteză permit obținerea unui timp foarte scurt de autofocalizare, de circa 0,07 sec și realizarea de 12 cadre/sec (autofocalizare pe primul cadru) / 8 cadre/sec (cu autofocalizare pentru fiecare cadru), cu obținerea de imagini în format RAW 12 biți sau 11 cadre/sec (autofocalizare pe primul cadru), respectiv 7 cadre/sec (autofocalizare pentru fiecare cadru), pentru fișiere RAW 14 biți. Cu un total de 225 puncte de autofocalizare, Lumix GH5S permite și selectarea unui singur punct AF, la alegere, pentru o autofocalizare rapidă și precisă. Modul 4K Photo permite captareade 60 cadre/sec și obținerea de imagini cu rezoluție echivalentă de 8 MPx.

poza mirrorless Panasonic Lumix GH5S grip DMW-BGGH5
Panasonic GH5S – Gripul DMW-BGGH5

Panasonic Lumix GH5S excelează în fotografierea în condiții dificile de iluminare: senzorul pentru autoexpunere permite determinarea valorilor corecte chiar și la iluminare de -5IE. De asemenea, vizorul dispune de tehnologie Live View Boost, care amplifică semnalul de afișat, astfel încât utilizatorul să poată încadra și compune cadrul, chiar și în medii foarte întunecoase. Comutarea în modul Night Mode afișează parametrii și meniurile în culoare roșie, mai ușor de observat în spații întunecate.

Vă recomand să citiți: Chestionar pentru alegerea obiectivelor Panasonic

Lumix GH5S este prevăzut cu un vizor electronic performant, care afișează imaginea cu o frecvențăde 120 fps. Ecranul vizorului este realizat în tehnologie OLED (Organic Light Emitting Diode) cu 3.680.000 puncte și afișează 100% din câmpul de cuprindere al obiectivului. Pentru selectarea punctului de autofocalizare (dar și pentru alte funcții) este disponibil un joystick, care poate fi accesat cu degetul mare al mâinii drepte.

poza lcd mirrorless Panasonic Lumix GH5S
lcd mobil- Panasonic Lumix GH5S

Ecranul LCD are diagonală de 3,2 inch cu raportul laturilor de 3:2, este mobil pe două axe de libertate și dispune de 1.6200.000 puncte în tehnologia RGBW (Red/Green/Blue/White), permițând astfel o bună observare a imaginii chiar și în exterior, în plin soare. Ecranul este de tip tactil, cu tehnologie statică. Cu un unghi de rotație pe verticală de aproximativ 270 de grade, înregistrarea este posibilă chiar și în cele mai dificile poziții.

Pentru a putea fi utilizat chiar și în cele mai dificile condiții de mediu, corpul aparatului este realizat din aliaj de magneziu (capacul față și capacul spate) iar fiecare buton, rotiță sau articulație este protejată de praf și la umezeală (Splash Proof ). Camera poate funcționa chiar și la temperatura de -10 grade Celsius.

Obturatorul mecanic are o durată de viață medie de circa 200.000 declanșări. Timpul minim de expunere este de 1/8.000 sec, permițând realizarea unor
fotografii clare ale subiectelor în mișcare rapidă, iar timpul minim de sincronizare cu blițul este 1/250 sec.

poza mirrorless Panasonic Lumix GH5S
Panasonic Lumix GH5S

Lumix GH5S este echipat cu două locașuri pentru cardurile SD și respectă standardul UHS-II și Video Speed Class 60, are o ieșire USB 3.1 Type-C, Wi-Fi, Bluetooth 4.2 și suportă un grip opțional pentru o baterie suplimentară.

valea doftanei vanzare terenuri 12 euro negociabil

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Prețul de achiziție al GH5s este de 2500 de Euro doar pentru body și se pare că va fi disponibil comercial din luna februarie 2018.
Momentan Panasonic Lumix GH5 costă 8.999 lei

fotostefan

2 thoughts on “Panasonic GH5s noul mirrorless cu video 4K si HDR”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.