Parcul Herastrau – alergatori si o veverita

Unul dintre cele mai mari şi frumoase parcuri ale Bucureştiului, este parcul Herastrau, care mie îmi place pentru că este “plin de viaţă”. Aleile parcului. cu o suprafaţă de 110 hectare, sunt populate, mai ales în weekend, de alergatori, biciclisti, cei care se dau pe role, persoane care işi plimbă caţeluşii şi în plus parcul are şi câteva veveriţe; pe una dintre ele am reuşit să o surprind în două imagini.

miscare sport alergare parc
alergat in parcul Herastrau

Parcul Herăstrău a fost construit în anul 1936 sub denumirea de Carol II, pe o suprafaţa mlăştinoasă, situată în zona de nord a capitalei, fiind delimitat de B-dul Prezan Constantin, B-dul Aviatorilor, Șos.Nordului, Str. Elena Văcărescu, Șos. București-Ploiești, Șos. Kiseleff.

sport in herastrau
pe aleea herastraului
alergator parc herastrau
alergator

În 1936, din inițiativa profesorului Dimitrie Gusti, s-a înființat pe malul lacului Herăstrău, Muzeul Satului, iar în apropiere se află Teatrul de Vară (construit în 1956) şi palatul Elisabeta.
Şi aprop de teatru, anul trecut pe aleile parcului s-a desfăşurat Festivalul Internaţional de Statui Vivante, care a cuprins şi spectacolul Fetiţelor Dulci.

ro.kvantumsport.com/

Din câte am aflat şi anul acesta Teatrul Masca se pregăteşte de o nouă ediţie a acestui minunat festival.

alergat alee parc herastrau
la alergat
mamica alergind cu caruciorul
complex

Parcul Herăstrău are şi un lac, unde vara sunt vaporaşe, bărci şi hidrobicilete, iar la una din intrările în parc se află un centru de închiriat biciclete.

roti alee parc herastrau
roti

miscare in aer liber parc
miscare

În afară de Festivalul Statuilor Vivante, de la care puteţi vedea fotografii aici, în parcul Herăstrău a mai avut loc şi recitalul la pian alui Horia Mihail în cadrul programului Pianul călător.
Cum spuneam în parc sunt mai multe veveriţe, eu am reuţit sa fotografiez doar una, dar şi asta aşa mai din mers:

veverita bucuresti parc
veverita
veverita nuci parc herastrau
dupa nuci

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Parcul Herastrau – alergatori si o veverita”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.