Patru romani pe lista scurta a concursului foto Sony World Photography Awards 2014

Juriul competitiei Sony World Photography Awards 2014 a desemnat fotografiile care s-au remarcat in perioada de jurizare si care intra astfel in etapa urmatoare la cele trei categorii de concurs: Profesional, Open si Youth. Printre acestia se afla si patru fotografi din România, care au ajuns pe lista scurta a competitiei cu cinci fotografii.

premiile mondiale sony pentru fotografie
Sanket Sanjay

Astfel, fotografiile realizate de Roibu Grigore, Vlad Eftenie, Bogdan Ivan si Iringo Simon s-au evidentiat in categoriile Open si Youth, dintre cele peste 70.000 de lucrari inscrise in cele doua categorii de concurs.

Anul acesta, participanti din 166 de tari au trimis aproape 140.000 de imagini, iar dintre acestea, juriul a selectat o lista reprezentativa a celor mai bune lucrari fotografice.

Anul trecut Premiul cel Mare la categoria Youth fiind castigat de Alecsandra Drăgoi, devenind astfel, primul participant român care castiga finala SWPA.
Iata si lucrarile celor patru fotografi din România din shortlist:

Roibu Grigore Categoria Open – Panorama:

grigore roibu panoramic
Grigore Roibu

Vlad Eftenie Categoria Open – Low Light:

vlad eftenie sony world photography award
Vlad Eftenie

Bogdan Ivan Categoria Open – People:

bogdan ivan sony world photography awards
bogdan ivan

Iringo Simon Categoria Youth – Culture:

Iringo Simon sony world photography awards
Iringo Simon

Anul acesta castigatorii vor fi anuntati pe 18 martie, iar premiul pentru Fotograful Anului va fi dezvaluit pe 30 aprilie 2014. Castigatorul distinctiei L’Iris D’Or va primi 25.000 de dolari, iar Fotograful anului va primi 5.000 de dolari. Toti castigatorii vor primi cel mai nou echipament fotografic Sony. Toate fotografiile selectate de juriu pot fi vizualizate pe siteul Sony WPA sau la The Telegraph

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.