Sony câștigă cinci premii la TIPA 2016

Sony a primit un număr record de cinci distincții din partea asociației Technical Image Press Association, în cadrul ediției din 2016 a competiției TIPA Awards.

camera video de actiune sony HDR-AS50
HDR-AS50 – camera video de actiune

CEL MAI BUN DSLR ENTRY LEVEL: a68

poza dslr sony a68
Sony a68

Sony α68 dispune de un senzor APS-C Exmor CMOS de 24.2MP cu o plajă ISO 100-25,600. Sistemul 4D FOCUSTM folosește 79 puncte de detecție AF cu 15 puncte în cruce. α68 poate înregistra filme Full HD în format XAVC S cu un bit rate de până la 50 Mbps și autofocus continuu cu un sistem precis de focus tracking. Printre funcționalitățile apreciate ale camerei se mai numără stabilizarea SteadyShot Inside, vizorul OLED Tru-FinderTM și ecranul LCD rabatabil de 2.7-inch.
Mai multe detalii sunt disponibile aici

CEL MAI BUN MIRRORLESS CSC PROFESSIONAL: a7R II

poza mirrorless sony a7R II
Sonz a7R II

Sony α7R II dispune de un senzor “Full-frame” Exmor RTM CMOS de 42.4MP încadrat într-un body din aliaj de magneziu. De asemenea, camera foto este dotată cu un sistem de autofocus cu 399 de puncte AF cu detecție de fază și 25 de puncte de detecție de contrast care permit fotografierea la 5 fps, la full AF și AE. α7R II poate filma la rezoluție 4K cu procesare și înregistrare in camera și la rezoluție Full HD (1080p) în format NTSC sau PAL la 60p/30p/24p sau 50p/25p cu ajutorul formatului high bit-rate XAVC S[i]. α7R II dispune de o gamă largă de funcționalități menite să sprijine filmările profesionale, cum ar fi Picture Profile, S-Log2 Gamma și S-Gamut, viteză de captare ridicată de 120 de cadre pe secundă pentru filmările HD (720p), time code, clean HDMI output și nu numai. Plaja ISO este curpinsă între 100-25.600, cu o sensibilitate care se poate extinde până la o valoare de 102.400. Mai multe detalii despre α7R sunt disponibile aici.

CEL MAI BUN OBIECTIV CSC PRIME: SEL85F14GM

poza sony SEL85F14GM
Sony SEL85F14GM

Obiectivul full-frame Sony FE 85mm F1.4 GM dispune de un nou element XA (extreme aspherical) și de trei noi elemente ED (extra low-dispersion) care oferă un echilibru perfect între rezoluție și bokeh, într-un corp compact. Obiectivul are o diafragmă circulară cu 11 lame – cel mai avansat sistem folosit într-un obiectiv α – care asigură un bokeh bine construit. La exterior, obiectivul are un înveliș original Sony Nano AR, pentru a elimina efectele de flare și ghosting. Construit cu 11 elemente din 8 grupe, noul obiectiv profesional de portret este rezistent la praf și umezeală. Mai multe detalii despre SEL85F14GM sunt disponibile aici.

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ COMPACTĂ FULL-FRAME: RX1R II

poza sony RX1R II
sony RX1R II

Camera RX1R II are același procesor de imagine BIONZ X de 42.2 MP regăsit pe modelul Sony α7R II, precum și un obiectiv fix ZEISS® Sonnar T* 35mm f/2. Senzorul camerei include 399 de puncte de detecție în plan focal care acoperă circa 45% din suprafața imaginii – cea mai largă plajă de acoperire din lume pentru un senzor full-frame – care lucrează împreună cu 25 de puncte de contrast AF pentru a obține un timp de răspuns cu 30% mai rapid decât modelul anterior. Pentru prima dată în segmentul camerelor foto digitale, RX1R II include un filtru optic low-pass variabil[ii]. Cele trei setări ale filtrului low-pass sunt “oprit”, ”standard” și ”ridicat”. Ecranul LCD de 7,5 cm (3.0 type) este format din patru elemente și are 1,2 milioane de puncte. Mai multe detalii despre RX1R II sunt disponibile aici.

CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE ACȚIUNE: HDR-AS50

poza camera video actiune sony HDR-AS50
sony HDR-AS50

Sony HDR-AS50 este o cameră rezistentă și portabilă, recomandată pentru filmări de tip POV (point of view), cu o greutate de doar 58g[iii] și dimensiuni de 2,42 x 4,7 x 8,3 cm. Carcasa subacvatică pentru HDR-AS50 permite filmarea până la o adâncime de 60 de metri și este proiectată pentru a proteja Action Cam-ul de orice tip de deteriorare. De asemenea, aceasta poate fi conectată la dispozitivul portabil Live-View Remote, care permite controlarea camerei de la distanță. Sistemul de stabilizare SteadyShot este deosebit de eficient în cazul vibrațiilor de amplitudine joasă care apar la folosirea unor drone sau elicoptere manevrate prin telecomandă. HDR-AS50 mai dispune de funcția 4K Time-Lapse Capture, capabilități video Full HD, un microfon stereo încorporat și un obiectiv ZEISS® Tessar. Unghiul de filmare poate fi setat pe modul “Wide” sau “Narrow”, iar modul zoom permite apropierea de subiectul filmat. Mai multe detalii despre HDR-AS50 sunt disponibile aici.

[i] A class 10 or higher SDXC memory card is required to record movies in the XAVC S format. UHS Speed Class 3 is also required for recording at 100Mbps.”

[ii] Among digital cameras. As of October 2015 press release, based on Sony research.

[iii] Main unit only. (83g(2.9oz) with supplied battery)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.