Sony HX90/HX90V și WX500: zoom 30x si Autofocus Fast Intelligent

Sony lansează două camere foto potrivite pentru cei care și-au programat deja concediile pentru această vară. Cele mai mici camere foto superzoom compacte, Cyber-shot DSC-HX90 și DSC-WX500 se remarcă prin calitatea fotografiilor și prin funcțiile similare camerelor profesionale, care sunt ușor de folosit.

sony wx500 negru
Sony Cyber-shot WX500

Ambele modele includ tehnologii de vârf, dar se adresează unor categorii diferite de utilizatori. Camerele dispun de o optică foarte bună, cu obiective ZEISS Vario-Sonnar T* cu zoom de 30x, un senzor Exmor RTM CMOS cu 18.2 mp și un procesor BIONZ X™. Dar fotografii care preferă fotografia tradițională vor alege versiunea HX90 cu un vizor OLED retractabil și un inel pentru focalizare manuală sau în trepte.

vizor sony HX90
Sony HX90

Vizorul electronic, disponibil doar pentru modelul HX90/HX90V, se dovedește foarte util în zilele însorite, când fotograful poate vedea clar subiectul, într-o imagine cu luminozitate, claritate, culori vii și un contrast optim.

Modelul Sony Cyber-shot HX90V dispune de un GPS care afișează datele de localizare pentru fotografiile și clipurile realizate.

Senzația de control asupra camerei HX90 este sporită de un grip ergonomic nou. Pentru fotografii interesați să își includă selfie-uri bine încadrate în portofoliu, modelele HX90 și WX500 vin cu un ecran LCD rabatabil la 180 grade care îi permite utilizatorului să vadă cum va apărea în fotografie.
Compactele HX90 și WX500 beneficiază de un sistem de stabilizare a imaginii pe cinci axe care elimină efectul de tremur al imaginilor chiar și cu zoom-ul maxim în timpul filmării.

lcd selfie sony WX500
Sony WX500

Selfie-urile de calitate vor putea fi realizate foarte ușor datorită LCD-ului de 3 inci care se rabatează la 180 grade. Ecranul hi-res (921.000 de puncte) este potrivit și pentru editarea fotografiilor, fiind ajutat în acest sens de funcțiile integrate ”Photo Creativity” și ”Beauty Effect”.

selfie aparat foto sony
Selfie

Obiectivele ZEISS Vario-Sonnar T* se remarcă printr-un zoom de 30x, performanță notabilă ținând cont de dimensiunile reduse ale mecanismului. Designul obiectivelor asigură claritate și un nivel foarte scăzut de tremur al imaginii chiar și cu zoom maxim, spre deosebire de alte sisteme zoom de buget care întâmpină frecvent aceste probleme.
Dacă vreți să vă apropiați de subiect chiar mai mult – mai exact la 60x – funcția Clear Image Zoom cu Optical SteadyShot se va dovedi extrem de utilă. De asemenea, stabilizarea cu 5 axe asigură videoclipuri Full HD clare, cu un efect redus de tremur al imaginii.

Autofocusul Fast Intelligent de care beneficiază noile modele a fost moștenit de la seria de suces premiată la nivel internațional Sony α7. Un algoritm îmbunătățit de detectare a obiectelor în spațiu duce la un autofocus mai rapid, ideal pentru a surprinde cu ușurință instantanee.
Memory Recall și Control Ring sunt două funcționalități care pot fi utilizate de fotografii profesioniști atât prin focalizare manuală cât și prin focalizare în trepte.

sony WX500 alb
Sony WX500

Filmările de calitate superioară sunt obținute cu ajutorul sistemului de înregistrare Full HD 60p/50p cu format XAVC S la 50Mbps, eliminând zgomotul și artefactele de imgine, chiar și atunci când sunt suprinse subiecte în mișcare.
Modul P/A/S/M oferă un plus de control creativ în momentul filmării, în timp ce Intelligent Active Mode cu stabilizare pe cinci axe oferă cadre mai stabile în mișcare.

aparat foto sony zoom 30x
camere foto compacte Sony cu zoom optic de 30x, ideale pentru călătorii

Noile camere foto compacte pentru călătorii Cyber-shot HX90/V și WX500 vor fi disponibile începând cu luna iunie 2015

fotostefan

2 thoughts on “Sony HX90/HX90V și WX500: zoom 30x si Autofocus Fast Intelligent”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.