10 aplicatii gratuite de editare foto pentru Android si iPhone

Aplicațiile de editare foto pentru telefoanele cu Android dar și iPhone sunt din ce în ce mai numeroase. Astfel m-am gândit să trec în revistă 10 aplicații gratuite de editare foto pe smartphone. Desigur ele funcționează pe tablete iPad sau cu Android.

editare foto app gratuid android iphone ipad photoshop
Adobe Photoshop Express

1. Snapseed – încep cu ea pentru că o folosesc destul de des și, din punctul meu de vedere, oferă rezultate bune. Este foarte ușor de folosit pentru funcții cum ar fi accentuarea umbrelor, reglarea luminozității, a constrastului sau a detaliilor. Snapseed se descurcă destul de bine cu fișiere RAW (.DNG) realizate de telefoanele mobile și de unele aparate foto.

snapseed aplicatie gratuita prelucrare poze smartphone iphone ipad
Snapseed

Versiunea 2.0 am prezentat-o mai pe larg în această postare, dar Snapseed a ajuns la versiunea 2.19 și poate fi descărcată din Google Play sau Apple Store

2. Pixlr – este altă aplicație gratuită de editare foto pe telefon ce o folosesc destul de des. Am prezentat aici un scurt tutorial cu o versiune ceva mai veche, iar noua versiune poate fi descărcată de pe acest site.
În plus Pixlr are și o versiune web, adică o puteți folosi pe un pc sau laptop fără să fiți nevoiți să descărcați și să instalați programul.

3. Adobe Photoshop Express – din nou o aplicație pentru care am realizat în trecut un mini tutorial.

program gratui editare foto Adobe Photoshop Express
prelucrate poze pe smartphone – Adobe Photoshop Express

Versiunea de bază (gratuită), oferă numeroase caracteristici, printre care: îmbunătățirea automată a fotografiei, un instrument de eliminare a defectelor, multe filtre și efecte speciale, decupare și redimensionare, corectarea contrastului și a luminozității.

În plus, cu Adobe Photoshop Express poți să creezi colaje din poze, să adaugi rame fotografiilor, iar pozele modificate se pot distribui foarte ușor pe principalele site-uri de socializare.

Între timp Photoshop Express a ajuns la versiunea 6.1.592 iar versiunea pentru Android este aici , iar pentru iPhone și/sau iPad aici

Citește și: Doua aplicatii utile pentru planificarea sedintelor foto in natura

4. VSCO – filtre foto clasice, pentru fotografii cu aspect vintage. Are ceva funcții de editare foto, dar filtrele sunt principalul atuu al acestei aplicații gratuite. VSCO oferă un set de filtre uimitoare care fac ca fotografiile tale să pară că au fost făcute pe o cameră cu film foto.

vsco filtre foto prelucrare poze android iphone tableta
VSCO

Aceste filtre soft și subtile adaugă o notă de clasă fotografiilor dvs. în comparație cu multe din presetările Instagram cam puternice. Filtrele VSCO sunt, de asemenea, reglabile prin intermediul unui glisor simplu.
Android sau iOS

5. Adobe Photoshop Lightroom CC – din lista recomandărilor nu putea lipsi Lightroom, deși, eu nu prea sunt mulțumit de versiunea pentru smartphone, deoarece mi se pare că este lentă și ocupă mult spațiu. Totuși aplicația gratuită este utilă inclusiv pentru formatul RAW (.DNG) al smartphone-urilor sau de la unele aparate foto. Desigur sunt disponibile celelalte funcții întâlnite la astfel de aplicație: reglarea expunerii, detaliilor, modificarea culorilor, reducere zgomotului de imagine, etc.

editare foto program gratuit lightroom telefon mobil tableta
Lightroom mobile

Dacă decideți să vă abonați la Adobe Creative Cloud, veți avea acces și la funcții suplimentare. Acestea includ editarea selectivă și Adobe Sensei – un sistem AI care etichetează automat imaginile pe baza conținutului lor, permițându-vă să găsiți rapid imaginea ideală.
Versiunea gratuită Adobe Photoshop Lightroom CC Andoid aici iar pentru iOS aici

6. Visage – retus pentru selfie-uri. Trebuie să recunoaștem că uneori un selfie are nevoie de ceva editare foto (cât de mult rămâne la discreția fiecăruia!). Această aplicație gratuită de editare a fotografiilor selfie vă permite să retușați rapid și ușor fotografiile portret. Mai exact, puteți netezi pielea, reduce strălucirea pielii, albi dinții, aplicați machiajul ochilor și multe altele.

editare foto gratuit prelucrare poze selfie
Visaje – prelucrare poze selfie

Dezavantajul este că versiunea gratuită a aplicației Visage arată o mulțime de reclame, iar editarea dvs. foto finalizată va avea un hashtag aplicat în partea de jos a imaginii. Dacă sunteți mulțumiți de rezultate obținute, puteți trece la Pro (4,99 USD pe lună sau 9,99 USD pe an) pentru a evita aceste neajunsuri.
AndroidiOS

7. Adobe Photoshop Fix – după cum se vede Photoshop are ceva ”rude„ , din fericire sunt utile pasionaților de fotografie. Fix permite prelucrarea imaginilor pe dispozitive mobile, precum smartphone-uri sau tablete cu sistemul iOS sau Android.
Adobe Photoschop Fix permite prelucrarea nedistructivă a imaginilor cu ajutorul instrumetelor cunoscute utilizatorilor de Photoshop: Healing Brush, Liquify, Smooth, Lighten / Darken, Color, Paint, Adjust, Defocus, etc. Imaginile prelucrare pot fi salvate şi prelucrare mai departe în Adobe Photoshop sau Lightroom.

f64.ro

Adobe Photoshop Fix disponibil pentru Andoid și iOS

8. Afterlight – s-ar putea să fii plăcut surprins de claritatea uimitoare a pozelor, oferită de cele 15 instrumente de editate, 59 de filtre și 66 de texturi de care dispune aplicația gratuită.

Afterlight aplicatie gratuita prelucrare poze telefon mobil
Afterlight

Afterlight poate de asemenea prelucra și fișiere RAW Android sau iOS

9. Photo Collage – numele, cred, descrie foarte bine aplicația. O parte din aplicațiile prezentate aici vă permit să realizați colaje foto, dar aplicația Photo Collage este specializată pe astfel de prelucrări foto. Dispunde de foarte multe tipuri de aranjamente pentru fotografiile tale.

program gratuit colaje foto android iphone smartphone tableta
Photo Collage

Există o gamă largă de stiluri și fundaluri interesante. În plus, puteți adăuga text și personaliza fonturile, culorile și dimensiunile.
Photo Collage dispune și de uneltele de bază pentru prelucrare foto.
Android | iOS

10. Prisma Photo Editor – dacă vrei să-ți transformi pozele în tablouri sau desene. Puteți plăti pentru a accesa filtre suplimentare, dar există un set generos furnizat gratuit.

program poze tranformate in tablou desen smartphone iphone
Prisma Photo Editor

Andoid | iOS

Bonus! PicsArt Photo Editor – o aplicație gratuită de prelucrare foto pe smartphone ce este destul de des actualizată.

Tu ce aplicații pentru poze folosești?

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

One thought on “10 aplicatii gratuite de editare foto pentru Android si iPhone”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.