Pixlr Express – aplicatie pentru editare foto pe smartphone si tableta

O alta plicatie utila celor care doresc sa editeze fotografiile pe un smartphone sau pe o tableta este cea realizata de Autodesk si intitulata simplu Pixlr Express.

Pixlr Express Autodesk
Pixlr Express

Cred ca aplicatia (app) Pixlr Express este o buna completare pentru app-ul Snapseed, prezentat in acest post, iar daca sunteti interesati sa aflati de ce afirm acest lucru, va invit sa cititi mai departe.

Dupa atingerea iconului dedicat, Pixlr va intimpina cu ecranul de start. Aici, cu ajutorul iconului din coltul stinga sus, puteti stabili setarile generale, ca de exemplu la ce marime sa fie salvate fotografiile, unde sa fie salvate, etc. Apoi, mai departe, puteti trece la treaba prin alegerea pozei de editat; aveti la dispozitie doua surse: camera foto a dispozitivului folosit sau memoria lui.

Pixlr Express app gratuit
Pixlr Express

De asemnea Pixlr va ofera si posibilitatea de a folosi ultima poza realizata/prelucrata, cu ajutorul optiunii Fresh. Tot din acest ecran de pornire, poate fi aleasa optiunea pentru realizarea colajelor foto.

colaj fotografii poze
colaj foto

Dupa ce alegeti fotografia se trece la ecranul pentru editare foto, dar nu inainte de a fi afisate diverse anunturi/reclame, care pot fi inchise cu un tap in afara ferestei lor.
Principalele optiuni si filtre pentru prelucrarea pozelor sunt: Adjustment, Effect, Overlay, Borders, Type si Stickers. Toate acestea au, la rindul lor, mai multe sub-categorii.

De exemplu la Adjustemnt veti gasii optiuni pentru Crop, Rotate, Contrast, Sharpen, Smooth, reducerea efectului de ochi rosii (Red Eye), Blur, Doodle, Vibrance. Exista chiar si o functie Auto Fix, care incearca sa rezolve automat luminozitatea, contrastul si saturatia fotografiei. De cele mai multe ori ofera bune rezultate.

crop Pixlr Express
crop

sharpen Pixlr Express
sharpen

Un punct slab al aplicatiei Pixlr Express, este lipsa unei optiuni de Preview, cum are Snapseed. Intre timp, printr-un update, acest punct slab a fost corectat, prin adaugarea functiei Compare. In plus, la Pixlr, mai gasiti optiunea Undo, dar acel Compare (preview) mi se pare mult mai util, deoarece ne scuteste niste “click-uri” pe ecranul smartphonului/tabletei.

La Adjustemnt se mai gaseste si optiunea History. Aceasta functioneaza ca o “pensula” cu ajutorul caruia puteti sterge sau adauga efectul altor prelucrari anterioare. De exemplu, daca doriti sa adaugati unei pozei acel efect bokeh (fundal neclar) puteti folosii optiunea Blur, iar apoi cu History alegeti ce elemente din poza sa fie afectate de Blur.

blur Pixlr Express
blur
history Pixlr Express
history
history brush Pixlr Express
history brush

ishoot.ro

Alta metoda, mai rapida, de a obtine un fundal neclar este ce oferita de optiunea Focal; totusi metoda descrisa anterior, desi implica ceva mai multa munca, ofera un rezultat mai bun, zic eu.

Cu ajutorul optiunii Doodle puteti desena sau scrie peste fotografia aleasa, iar cu Splash puteti obtine diverse efecte de culoare. Pentru informatii suplimentare, vedeti si acest articol .

splash Pixlr Express
splash

Daca doriti sa aplicati efecte fotografiilor, Pixlr Express va pune la dispozitie in jur de 600 de efecte. Acestea sunt grupate in doua categorii Effect si Overlay, care la rindul lor au mai multe sub-categorii.

Effect Pixlr
Effect Pixlr
Effect Pixlr app
Effect

vanzare terenuri intravilane valea doftanei traisteni prahovaintravilane pret negociabil

Overlay Pixlr
Overlay
efect vignetare poza app gratuit
overlay – vignette

Daca va plac efectele, va sugerez sa incercati si Pixlr-o-matic

Revenind la Pixlr Express, acesta va mai ofera rame (Borders) si posibilitatea de a adauga text (Type); aplicatiei Snapseed ii lipseste Type (o bila neagra din punctul meu de vedere), dar are Borders.

borders Pixlr  Express
borders

Totusi scrisul, odata aplicat nu mai poate fi modificat; trebuie sa-l stergeti de tot, daca doriti sa faceti modificari si sa adaugati noul text.
Sunt mai multe preseturi, dar pot fi modificate, iar textul poate fi micsorat sau marit si mutat in diferite zone a fotografiei.

Exista chiar si niste “abtibilduri”Stickers, inclusiv unele sub forma “baloanelor” folosite in benzile desenate.

stickers Pixlr  Express
stickers

Dupa ce ati terminat editarile, fotografia poate fi salvata la rezolutia originala, sau puteti alege alta dimensiune – Resize. Si acesta optiune de Resize lipseste app-ului Snapseed, iar o optiune care lipseste ambelor programe este cea de redenumire a fotografiei modificate.

Pixlr  Express resize
resize

Din Pixlr poti distribui imaginea pe Facebook, Twitter sau alte aplicatii; o poti salva in galeria foto sau o poti trimite pe email.

poza prelucrata pe tableta
prelucrata cu Pixlr Express
poza prelucrata tableta smartphone app
poza prelucrata

In postul dedicat Snapseed am uitat sa mentionez ca aplicatia poate fi folosita si pe calcultor/laptop; la fel si Pixlr; poate fi descarcat si instalat pe un calculator sau laptop, dotat cu minim Windows 7 sau OS 10 (vedeti acest site) sau, mai simplu, puteti sa-l folositi online de pe acest site: http://apps.pixlr.com/editor/

Daca doriti sa invatati sa folositi Pixlr, nu uitati sa vizitati si pagina cu tutoriale ; la acest capitol Snapseed sta mai bine, deorece functia Help este inclusa in aplicatie, nu trebuie sa accesati un alt site, decit daca doriti sa aflari mai multe amanunte. Din punct de vedere al aspectului interfetei, tot Snapseed mi se pare mai atragator, desi ambele aplicatii ofera meniuri utile, care ruleaza fluid.
Pixlr Express poate fi descrcat gratui din Google Play sau App store.
Voi folositi aplicatii de editare foto pe smartphone/tableta? Daca da, care anume? Puteti raspunde la rubrica Comentarii (Leave a reply)

fotostefan

6 thoughts on “Pixlr Express – aplicatie pentru editare foto pe smartphone si tableta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.