10 exercitii la birou – Infografic

Exercițiile potrivite la birou pot face minuni pentru postura ta dacă petreci ore lungi lucrând la un computer sau laptop. Astfel îți prezint 10 exerciţii la birou, uşoare şi eficiente pe care le poţi face oricând, ca să combaţi sedentarismul şi durerile de spate.

10 exercitii la birou miscare infografic sugestii
10 exercitii la birou

Fotografie – mohamed hassan – PxHere

Mulți fotografi, videografi, designeri, artiști petrec mult timp la un ecran. S-ar putea să nu te gândești să te oprești pentru a face exerciții la birou atunci când ești ocupat cu un proiect, dar tot timpul acela cocoșat deasupra unui ecran poate aduce vești proaste pentru postura ta și pentru sănătatea generală a spatelui tău.

Este vital să luați pauze regulate de la ecranul calculatorului/laptopului, dar protejarea spatelui și a posturii necesită mai mult decât o pauză rapidă. Având în vedere că mulți creativi vor continua să lucreze de acasă, chiar dacă restricțiile încep să fie ridicate, este timpul să investești în îmbunătățirea configurației de lucuru, de exemplu, folosind cel mai bun scaun de birou și cel mai bun birou pe care ți-l poți permite sau folosind unul dintre cele mai bune convertoare de birou.

Dar chiar și cu cea mai bună configurație de birou posibilă, puteți ajunge să vă simțiți obosit și durere în corp dacă nu vă faceți timp pentru a face niște exerciții adecvate la birou.

kubato.ro

Care sunt cele mai bune mișcări pentru a scăpa de tensiune și pentru a vă îmbunătăți postura?

Simon Middleweek a creat pentru Creative Bloq un infografic care conține 10 exerciții simple la birou pentru a vă ajuta. Ai putea chiar să te gândești să programați aceste exerciții pentru a le face pe parcursul zilei.

poza infografic afis 10 exercitii la birou miscare recomandari sugestii
infografic – 10 exercitii la birou

1. Pectoral stretch
Înainte de a începe, trebuie să scoți din minte toate preocupările legate de conștiința de sine. Este vorba despre tine și despre îmbunătățirea bunăstării tale. Mai întâi, interconectați-vă degetele, apoi puneți-vă palmele pe ceafă. Apoi, înclinați pelvisul înainte, împingeți-vă pieptul spre birou și trageți coatele înapoi. Țineți apăsat timp de 30 de secunde. Repetați la fiecare 30 de minute.

2. Chair triceps dips
Deși acesta poate fi puțin jenant, cu siguranță merită pentru rezultate. Prinde-ți brațele scaunului și lasă-te spre podea fără ca fundul să atingă podeaua. Acest exercițiu îți va antrena tricepșii. Încercați cinci seturi la 30 de secunde fiecare.

3. Book press
Lucrați-vă tricepsul folosind cea mai grea carte pe care o aveți, ținând-o în spatele capului, apoi extinzându-vă brațele în sus. Las-o în jos la gât și apoi repetă.

4. Seated hip stretch
Aceasta este un exercițiu grozav de făcut de câteva ori pe parcursul zilei. Așa că, în timp ce ești așezat, încrucișează o gleznă peste genunchiul celuilalt picior. Stai drept și aplecă-te ușor înainte. Ar trebui să simți o întindere în fesieri și șold.

5. Core strenghthener
Dacă ești îngrijorat că toate acele mici ciuguliri de-a lungul zilei îți vor afecta abdomenul, încearcă acest exercițiu de întărire. Stați drept pe scaun, cu greutatea distribuită uniform pe ambele picioare. Fără a lăsa pelvisul să se încline sau spatele să se prăbușească, ridică piciorul drept de pe podea, aducând coapsa spre trunchi și ținând mușchii burticii angajați. Faceți o pauză, mai jos și repetați cu piciorul stâng. Alternați pentru două seturi de opt repetări.

Citește și: Ramai in forma cu sport acasa

6. Don’t forget your wrists
Fii sincer: de cele mai multe ori, probabil că nu stai corect când lucrezi la un computer. Și dacă petreci mult timp tastând, asta înseamnă că ai putea fi expus riscului de a suferi de sindromul de tunel carpian. O modalitate prin care te poți proteja de această afecțiune este să-ți exersezi încheieturile pe tot parcursul zilei. Aproximativ la fiecare oră încercați să vă rotiți încheieturile de zece ori în sensul acelor de ceasornic și în sens invers acelor de ceasornic.

7. The latissimus dorsi stretch
Pentru următorul exercițiu la birou, trebuie să țineți degetele interconectate între ele de întinderea pectorală și să vă îndreptați brațele astfel încât palmele să se miște spre tavan. Acum apleacă-te spre stânga și apoi întinde-te ușor pe partea opusă spre care te apleci. Țineți fiecare parte timp de 20 până la 30 de secunde și repetați la fiecare 30 de minute.

8. Stretch your back with a Big Hug
Mulți dintre noi suntem familiarizați cu acea durere de spate după o zi grea de muncă. Pentru a calma durerea și, eventual, pentru a evita potențialele probleme de spate, îmbrățișează-ți corpul, punând mâna dreaptă pe umărul stâng și mâna stângă pe umărul drept. Inspirați și expirați, eliberând zona dintre omoplați.

9. Dumbbell curls
În timp ce sunteți la telefon, luați o ganteră și faceți bucle pentru bicepși, 20 de repetări pe zi. Îndreptați-vă brațele de partea dvs. și aduceți mâna (haltera) la umăr, ținând în același timp palmele sus. Faceți mișcarea una câte una dacă sunteți la telefon sau două dacă citiți unele documente.

10. Neck range of movement
Pentru a preveni rigiditatea gâtului, întoarceți-vă capul la stânga, la dreapta, în sus și în jos într-o mișcare lentă și controlată până când simțiți o întindere delicată. Repetați la fiecare 10 – 20 de minute. Evitați să vă rostogoliți gâtul, deoarece acest lucru poate deranja articulațiile mici din coloana vertebrală.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

3 thoughts on “10 exercitii la birou – Infografic”

  1. Aiurea! Sunt așa de înșurubată în monitor, încât nu mai știu de nimic altceva. 🙂 Noroc, însă, că ies seara și fac mișcare in parc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.