Alte detalii despre mirrorless-ul full frame Sony A7 II cu stabilizare a imaginii pe 5 axe

Citeva informatii suplimentare despre Sony A7 II – aparatul foto mirrorless cu senzor full frame si stabilizare a imaginii pe 5 axe.

mirrorless ful frame sony a7 ii
Sony α7 II (ILCE-7M2)

Camera Sony A7 II oferă o calitate excepțională a imaginii într-un corp compact și cu o masă redusă, moștenind caracteristicile bine cunoscute ale seriei α7 printre care se numără și calitatea de a fi cel mai mic și ușor model full-frame cu obiective interschimbabile din lume (α7R).
Senzorul Exmor CMOS de 24,3 megapixeli efectivi în format full-frame de 35mm este mobil de-a lungul a cinci axe pentru a compensa mișcarea accidentală a aparatului, asigurând o stabilizare optică echivalentă cu 4,5 trepte pe scara timpilor de expunere, în cazul imaginilor statice. Surprinderea unor fotografii și imagini video clare, din mână, este acum posibilă chiar și în condiții care ar fi necesitat utilizarea unui trepied. Într-un astfel de scenariu caracterizat de iluminare slabă, utilizatorii se vor putea bucura de imagini minunat redate de către senzorul full-frame, având la îndemână posibilitatea stabilizării imaginii. O astfel de stabilizare, obținută în corpul aparatului, va permite obținerea de imagini clare chiar și de către cei care utilizează obiective cu montură de tip A, atașabile prin intermediul unui adaptor.

sony  a7 ii
sony a7 II

Identifică și corectează mișcările aparatului de-a lungul a cinci axe atât în cazul imaginilor statice cât și al celor filmate, inclusiv mișcările unghiulare (tangaj și girație) care au tendința de a apărea în cazul fotografierii cu un teleobiectiv, mișcările de translație (în lungul axelor X și Y) – cu atât mai evidente cu cât crește raportul de mărire optică, precum și mișcările rotaționale (de ruliu) care afectează adesea imaginile fotografiate pe timp de noapte sau imaginile filmate. Senzorul full-frame are capacitatea de a compensa aceste tipuri de tremur al aparatului. În cazul imaginilor statice, stabilizarea este echivalentă cu cea care s-ar obține la un timp de expunere mai scurt cu 4,5 trepte.

Stabilizarea optică pe 5 axe a imaginii este ideală pentru o întreagă gamă de obiective αTM

Fotografierea din mână în condiții de iluminare joasă, la timpi de expunere lungi, devine acum posibilă, deschizând astfel calea spre o mai mare creativitate și mobilitate, fără a mai fi necesar un trepied. Stabilizarea în corp a imaginii devine așadar eficientă chiar și în combinație cu obiective de tip E, fără sistem Optical SteadyShot (OSS). Și în cazul folosirii obiectivelor de tip A (prin intermediul unui adaptor opțional cum ar fi LA-EA4 sau LA-EA3), mișcările aparatului sunt compensate pe 5 axe, în corpul aparatului. Astfel, fotografii pot valorifica la maximum puterea de redare a obiectivelor α, în combinație cu α7 II.

Funcția live-view permite verificarea rezultatelor obținute în urma stabilizării imaginii.

Imaginea corectată se poate observa în timp-real, grație ecranului LCD sau vizorului OLED ale aparatului, permițând astfel ajustarea fină a cadrajului și punerii la punct, chiar și când se folosesc teleobiective sau obiective macro.

Autofocus rapid și precis cu ajutorul sistemului Fast Hybrid AF

Acoperire largă a câmpului imaginii printr-un senzor autofocus cu 117 puncte de detecție de fază (în combinație cu 25 de puncte de detecție a contrastului).

Senzorul autofocus dispus în planul focal, cu 117 puncte de detecție de fază și cu 25 puncte de detecție a contrastului acoperă o porțiune întinsă a imaginii, valorificând capacitățile de urmărire asigurate prin detecția de fază și permițând surprinderea clară a subiectelor aflate în mișcare și care ar putea, în alte condiții, să iasă din zona de claritate.

Cu 30% mai multă viteză de reacție a sistemului autofocus

Este utilizat un algoritm mai avansat de identificare a poziției subiectului, permițând astfel o mișcare optimă a mecanismelor obiectivului. Sistemul autofocus este cu 30% mai rapid decât sistemele care dotează modelele anterioare, asigurând promptitudine pentru o întreagă varietate de scenarii.

Capacitate de urmărire de 1,5 ori mai mare în comparație cu modelele anterioare, grație unui algoritm îmbunătățit de predicție a mișcării.

Algoritmul proprietar Sony, îmbunătățit pentru predicția poziției corpurilor aflate în mișcare, se concretizează printr-o creștere de 1,5 ori a performanței în urmărirea subiectului și a preconizării poziției următoare a acestuia. În plus, sistemele de autofocus (AF) și de expunere automată (AE) continuă să monitorizeze subiectul pe parcursul secvențelor rapide de fotografiere în rafală (până la 5 imagini pe secundă), astfel încât să nu fie omisă nicio mișcare bruscă și nicio expresie deosebită a subiectului. În sfârșit, această capacitate mult îmbunătățită de urmărire și captare a subiectului este posibilă datorită progreselor făcute în domeniul tehnologiei de analiză a imaginii cu ”blocarea AF”, o trăsătură care optimizează punerea la punct pe subiect în funcție de dimensiunea acestuia.

Calitate superioară a imaginii și o gamă extinsă de funcționalități video cu senzorul full-frame și cu motorul de procesare a imaginii BIONZ XTM.

Senzor Exmor CMOS full-frame de 35mm pentru rezoluție și sensibilitate crescute, în condițiile unui zgomot de imagine minim. Aparatul este echipat cu un senzor Exmor CMOS full-frame de 24,3 megapixeli efectivi. Rezoluția înaltă și pixelii cu suprafață mare conduc la o sensibilitate sporită și la o reducere a zgomotului de imagine, astfel încât să elibereze întregul potențial de performanță optică a obiectivului. Imaginile sunt redate minunat, iar efectele de neclaritate ”bokeh” – posibile numai cu senzori full-frame – devin acum posibile.

Motor de procesare a imaginii BIONZ X pentru detalii superbe, texturi naturale și zgomot redus.

Aparatul este dotat cu BIONZ X – un avansat motor de procesare a imaginii. Procesarea rapidă facilitată de acest motor permite îmbunătățirea imaginii pe câteva căi: prin ”tehnologia de reproducere a detaliului” – care recreează texturi cu aspect natural, chiar și în zonele de mare detaliu ale imaginii; prin ”tehnologia de reducere a efectului de difracție” – care previne pierderea de detalii la închiderea diafragmei; ”tehnologia de reducere locală a zgomotului de imagine” – care atenuează puternic zgomotul menținând însă detalii și texturi excepționale chiar și la iluminări foarte joase, pe timp de noapte sau în interioare.

Aparatul suportă înregistrări XAVC-S la rate mari de biți

În plus față de capacitatea de a înregistra în format AVCHD versiunea 2.0 Full HD ((1920×1080) 60p (50p)/60i (50i)/24p), aparatul poate efectua înregistrări în formatul profesional XAVC® format. Acest format oferă o extraordinară calitate video HD la o rată de 50 Mbps. Sunt utilizate: compresia pentru grupuri lungi de imagini (Long GOP), identificarea diferențelor dintre imagini și codecul video MPEG-4 AVC/H.264. În ceea ce privește sunetul, aparatul utilizează PCM (Pulse Code Modulation) liniar, iar fișierele sunt salvate în format MP4.

Înregistrări video cu toate caracteristicile necesare unei scheme de lucru de nivel profesional.

Profilele de imagine care permit ajustări tonale convenabile, în aparat. Modelul α7 II permite utilizarea funcției gamma S-Log2 care păstrează o latitudine de expunere mare, precum și a unui spațiu de culoare extins de tip S-Gamut. Între alte caracteristici se numără Time Code/User Bit (folositor în editarea de imagine), Rec Control (pentru înregistrări sincronizate prin intermediul unor dispozitive externe compatibile), afișarea marker-ului/setări și înregistrare video duală. Ergonomie și fiabilitate sporite.

Ergonomie rafinată

Forma și înălțimea mânerului permit menținerea aparatului în poziție stabilă chiar și când se utilizează teleobiective grele. Butonul de declanșare a fost mutat mai în față, într-o poziție în care accesarea lui devine mai naturală. Această repoziționare, precum și mărirea suprafeței butonului permit atenuarea mișcărilor involuntare de aparat. Confortul și comoditatea fotografierii au constituit priorități ale proiectării. Există zece butoane cărora li se poate atribui una dintre cele 56 de funcții disponibile. Ecranul rabatabil White MagicTM LCD asigură o vizibilitate excepțională chiar și în plin soare.

Vizor XGA OLED Tru-Finder™ clar și cu contrast ridicat, pentru o previzualizare optimă a imaginii.

Vizorul XGA OLED Tru-Finder cu 2,36 milioane de pixeli, oferă o imagine de mare rezoluție și contrast, reflectând fidel setările de imagine făcute în aparat. Vizorul permite afișarea unei imagini mărite, delimitarea zonelor de claritate, previzualizarea efectelor ”bokeh” sau vizionarea imaginilor deja făcute. Deoarece aparatul este pe deplin compatibil cu standardul APS-C, vizorul va afișa imaginea întreagă atunci când se folosesc obiective APS-C.

Vă recomand să vedeți: Sony 100-400 F4.5-5.6 GM OSS review

Fiabilitate pe care profesioniști o prețuiesc.

Partea superioară și carcasa aparatului construite din aliaj de magneziu solid, precum și structurile interne ale acestuia, asigură durabilitate și masă redusă. Structura solidă a monturii permite atașarea unor teleobiective mari, a unor obiective video grele precum și a multor altor accesorii. Butoanele și rotițele principale sunt etanșate pentru a împiedica accesul prafului și umidității. Capacele porturilor, precum și garniturile carcasei asigură o și mai bună protecție împotriva umezelii și prafului.

În ansamblu, aparatul a fost proiectat pentru a fi utilizat de fotografi în oricare situație, fără a se preocupa de siguranța acestuia.
Pornire mai rapidă cu 40%
După pornirea aparatului, acesta va fi gata de acțiune cu 40% mai devreme decât modele existente.
Tehnologie Wi-Fi și NFC pentru conectare la dispozitive mobile.

Accesorii

Grip Vertical VG-C2EM pentru α7 II

Un grip vertical pentru baterii, proiectat special pentru α7 II, permite o sporire a stabilității și controlului aparatului atât în poziție verticală cât și orizontală. Poate găzdui două acumulatoare NP-FW50 (neincluse) pentru o mai lungă autonomie de fotografiere. Construcție fiabilă și cu protecție împotriva prafului și apei.

Modele compatibile: α7 II.

Husă LCS-ELCB pentru α7 II

O husă fabricată special pentru α7 II care include o parte confecționată din piele și o protecție pentru obiectiv. Bateria și cardul de memorie pot fi scoase fără îndepărtarea husei. Husa nu împiedică exercitarea funcțiilor NFC/USB. Modele compatibile: α7 II.

Ocular FDA-EP15.

Ocular de cauciuc, proiectat pentru confort.

Modele compatibile: α7 II, α7S, α7R, α7.

anunt terenuri vanzare valea doftanei prahova

Obiectiv interschimbabil α (tip A)

70-300mm F4.5-5.6 G SSM II (SAL70300G2)

Teleobiectiv zoom care aduce subiectele în zona de claritate creând în același timp acel minunat bokeh caracteristic obiectivelor G. Ideal pentru fotografii de sport în aer liber și de natură, dar și pentru fotografii de la mică distanță, până la 1,2m. De asemenea, potrivit pentru portrete și macro-fotografie, de exemplu, pentru flori.

– Strat antireflex nano care reduce la minimum reflexiile parazitare, îmbunătățind calitatea imaginii.

– Capacitate de urmărire în autofocus de circa 4 ori mai mare decât cea a modelului precedent SAL70300G

– Design conceput pentru protejarea de praf și umiditate.
Obiectivul Sony SAL70-300mm f4.5-5.6 G SSM II (pentru montura A) are un preț de 6.148 lei

Modelul Sony α7 II va fi disponibil în Europa începând cu luna ianuarie 2015.

fotostefan

5 thoughts on “Alte detalii despre mirrorless-ul full frame Sony A7 II cu stabilizare a imaginii pe 5 axe”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.