Coney Island destinatia pentru distractie, plaja si baie in Atlantic

Coney Island, deși tehnic vorbind este peninsulă, este unul din locurile care merită vizitate dacă ajungeți la New York și aveți timp la dispoziție.

Coney Island new york america calatorie poze
Coney Island – New York – vacanta

Coney Island este un cartier rezidențial și comercial dar și o zonă de divertisment, amplasată în partea de sud-vest a cartierului Brooklyn din New York.

fotografii vacanta Coney Island new yotk sua turism
insula distractiei

Cu metroul este nevoie de aproximativ 50 de minute pentru a ajunge din Midtown Manhattan la Stillwell Avenue – oprirea pentru Coney Island.

statie metrou new york manhattan america
statie metrou Manhattan – New York

Printre lucrurile de văzut pe Coney Island se numără Oceanul Atlantic, plaja, promenada, roller coaster Cyclone, Wonder Wheel, standul original al lui Nathan (cremwusti dar și alte măncăruri), New York Aquarium, și stadionul pentru echipa de ligă minoră a Mets, „Cyclones Brooklyn”. Foarte aproape, în Brighton Beach, se află New York Aquarium.

plimbare faleza promenada insula coney new york
promenada – insula Coney

Un scurt videoclip călătoria New York – Coney Island și retur, plus vizitarea insulei:

Dacă ieși din țară cel puțin o dată pe an, sigur cardul Revolut îți va fi de ajutor. Vei primii 50 lei la prima tranzacție, daca-ți faci un card la ei până la 7 octombie accesând http://bit.ly/2mjLic0

Eu l-am folosit în New York dar și în escalele spre și dinspre America

În prezent Insula Coney este de fapt o peninsulă de aproximativ 6.4 km lungime și 0.8 km lățime. Canalul care separa Coney Island de Brooklyn a fost umplut cu pământ, astfel în prezent este peninsulă.
Până în al doilea război mondial, Coney Island a fost o destinație turistică majoră și cea mai mare zonă de distracții din America. În prezent deși se pare că trece printr-o perioadă de revigorarea, totuși concurența este puternică, ofertele de divertisment fiind foarte variate.

Citește și: Muzeul Metropolitan de Arta din New York – doza de arta si istorie

Locuitorii originari ai regiunii, indienii Lenape, au numit această zonă Narrioch. Acestui nume i s-a atribuit sensul de „pământ fără umbre” sau „întotdeauna în lumină” care descrie modul în care plajele prezente, orientate spre sud au rămas întotdeauna în lumina soarelui.

ottobroker.ro

Prima denumire europeană, documentat pentru insulă, este numele olandez Conyne Eylandt. Acest lucru ar fi aproximativ echivalent cu Konijneneiland folosind ortografia modernă olandeză, însemnând Insula iepurelui. Numele a fost anglicizat în Coney Island după ce englezii au preluat colonia în 1664, coney fiind cuvântul englezesc corespunzător (pentru iepurii).

poze parc distractii Coney Island new york vacanta america
parc de distractii

Revenind în prezent, în timpul sezonului de vară, în fiecare seară de vineri pe Insula Coney sunt organizate focuri de artificii (Friday Night Fireworks). Cum era de așteptat vara este sezonul cel mai interesant de vizitat Coney Island, nu doar pentru plajă și baie în Atlantic, ci și pentru că atunci au loc cele mai multe evenimente.

fotografie baie atlantic america new york
baie in Atlantic

Vara se organizează și un spectaculos concurs de sculptat în nisip (trebuie să vă informați când are loc Coney Island Sand Sculpting Contest). Are loc și parada Sirenei (Coney Island Mermaid Parade), la standul Nathan se oragnizează un concurs de mâncat hot dog (Nathan’s Hot Dog Eating Contest Coney Island de Ziua Independenței – 4 iulie).

poza parc distractii insula coney new york america vacanta
Thunderbolt – insula Coney – New York

Parcul de distracții Luna este deschis cam toată vara (se deschide prin Aprilie)

Te întrebi cum să ajungi la Insula Coney din New York? Situată în partea cea mai sudică a cartierului Brooklyn, puteți lua trenul D, Q, N sau F până la Stillwell Avenue (oprirea finală pentru toate liniile de metrou). Harta insulei

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

poza afis consum bauturi alcoolice spatiul public america new york
avertismnet consum bauturi alcoolice – insula Coney, New York

Consumul băuturilor alcoolice este permis doar în anumite spații publice. Mai multe fotografii cu insula Coney pot fi văzute la Galeria Foto

Deși insula Coney este mai aglomerată în timpul lunilor de vară, este un loc interesant de vizitat și în afara sezonului. Coney Art Walls este o colecție de picturi murale și mai mult de o duzină de graffiti, realizate de artiști de stradă. Dacă aveți la dispoziție o zi merită să ”evadați” din agitația New York-ului și să vă plimbați prin Coney Island.

fotostefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.