Nikon D5300 si dispozitivul Wi-Fi incorporat

Nikon D5300 este primul dslr produs de cunoscuta firma japoneza care incorporeaza tehnologia Wi-Fi, astfel nu mai trebuie sa cumparati adaptor wireless Nikon WU-1a.

wifi nikon d5300
Nikon D5300 Wi-Fi

Conexiunea Wi-Fi va ajuta sa realizati doua lucruri: in primul rind fotografiile realizate pot fi trimise direct din D5300 catre orice smartphone sau tableta, care are iOS sau Android, iar apoi respectivele fotografi pot fi incarcate usor pe site-urile din retelele de socializare, precum Facebook, Instagram, Twitter.

In al doilea rind conexiunea Wi-Fi va permite sa declansati camera de la distanta tot cu ajutorul unui smartphone sau tableta, softul afisand pe ecranul dispozitivului dumneavoastra inteligent imaginea “live-view” de pe ecranul aparatului foto. Pe ecranul dispozitivului mobil (altii il numesc inteligent!) aveti afisate cateva functii ale aparatului foto: gradul de incarcare al bateriei, numarul de cadre ramase, timpul de expunere, diafragma si punctele de focus.

WirelessMobileUtility android
Nikon WirelessMobileUtility

Daca folositi un dispozitiv mobil cu Android trebuie sa descarcati din Google Play aplicatia gratuita WirelessMobileUtility, iar daca utilizati un dispozitiv cu iOS descarcati aceeasi aplicatie, dar din iTunes.

photosetup.ro

nikon WirelessMobileUtility
WirelessMobileUtility

In cazul Android conexiunea cu Nikon D5300 se poate realiza prin WPS, pin WPS si SSID, iar in cazul iOS doar prin SSID.

app nikon
app nikon

Eu am fost interesat sa testez doar a doua facilitate, de declansare de la distanta. Pe post de “telecomanda” wireless am folosit tableta pc Nexus 7.

De indata ce conexiunea fara fir intre D5300 si dispozitivul mobil a fost realizata, aplicatia ruleaza fara probleme, dar din pacate utilitatea ei este limitata (cel putin la momentul scrierii acestui articol).

Wireless Mobile Utility android
WirelessMobileUtility

De pe dispozitivul mobil, indiferent daca este tableta sau smartphone, nu se pot schimba setarile aparatului foto. Puteti alege punctul de focus, avind la dispozitie functia de Live view pe ecranul dispozitivului mobil si cam atit; nu puteti declansa in rafala, nu puteti activa nici fotografierea cu temporazitor pentru timelapse, puteti folosi doar self-timer-ul de doua secunde.

informatii wireless mobile utility
informatii pe ecran

De fapt D5300 ramine blocat cit timp este conectat prin Wi-Fi; nu puteti activa Live View de la camera foto, nu puteti vedea imaginile pe lcd camerei foto, dar le vedeti pe ecranul dispozitivului mobil iar daca este un ecran mai mare decit lcd camerei foto, eventual o tableta, cu atit mai bine, deoarece fotografiile se vad mai bine pe ecranul mai mare.

ecran nexu7 app nikon
ecran

Asadar setarile aparatului foto trebuie efectuate inainte de a activa conexiunea Wi-Fi.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Dar pentru ca imaginile (foto-video) pot fi transferate pe dispozitivul mobil, ma gindesc ca acesta poate fi folosit ca back-up sau daca nu aveti un card de memorie incapator il puteti “goli” pe dispozitivul mobil. In plus Nikon D5300 are si GPS incorporat, despre care am scris deja un articol.

fotostefan

One thought on “Nikon D5300 si dispozitivul Wi-Fi incorporat”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.