Panasonic Lumix FT7 noul aparat foto compact rezistent

Panasonic Lumix FT7 este noul aparat foto compact din seria modelelor rezistente la condițiile dificile de mediu, destinată utilizatorilor dornici de aventură. Lumix FT7 respectă standardele subacvatice și antipraf IPX8 și IP6X.

Panasonic Lumix FT7 albastru aparat foto compact subacvatic
Panasonic Lumix FT7 – aparat foto compact rezistent la intemperii

Panasonic Lumix FT7 este un aparat foto compact rezistent la şocuri şi condiţiile dificile de mediu, putând fi utilizat sub apă până la adâncimea de 31 metri. Noul model dispune de vizor electronic, senzor de 20,4 MP şi obiectiv cu zoom 4,6x (distanţa focală minimă echivalent 135: 28mm).

Panasonic Lumix FT7 aparat foto compcat rezistent intemperii
Panasonic Lumix FT7 – aparatul foto compac rezistent la conditii dificile de mediu

Vizorul electronic, cu un ecran cu diagonală de 0,2 inch și 1.170.000 puncte, permite o vizare precisă a subiectului chiar și în contra-lumină și când se fotografiază în exterior, în soare puternic. Ecranul LCD are o diagonală de 3 inch și 1.040.000 puncte.

poza aparat foto compact subacvatic lcd vizor Panasonic Lumix FT7
LCD – Vizor – Panasonic Lumix FT7

Lumix FT7 permite fotografierea în rafală la viteza de 10 cadre/sec şi dispune de autofocalizare foarte rapidă, pentru obţinere aproape instantanee a pozelor.

Panasonic Lumix FT7 este testată pentru utilizare în condiţii de frig (până la -10C) iar carcasa rezistentă poate tolera strivirea cu o greutate de până la 100kg.

poza butoane aparat foto compact rezistent Panasonic Lumix FT7
butoane – Panasonic Lumix FT7

Pentru cei doritori de aventuri nocturne sau pentru explorări speologice, Lumix FT7 poate fi folosit ca o lanternă, fără ca funcția de cameră foto să fie activată. În plus noul model dispune de o busolă și de un altimetru.

Funcţia de filmare permite și rezoluţia 4K/30 fps dar și obţinerea simultană de poze. Sunt integrate trei opţiuni: 4K Burst, 4K Burst (Start / Stop) şi 4K Pre-Burst. Modul 4K Burst permite înregistrarea unei secvenţe de fotografii luate cu o frecvenţă de 30 cadre / sec.

Panasonic Lumix FT7 aparat foto compact negru poza
compact rezistent intemperii – Lumix FT7

Modelul Lumix FT7 înregistrează imagini și videoclipuri la rezoluție 4K (QFHF, 3.840 x 2.160 p la frecvența de 30p/25p (în zonele de 50 Hz) sau 30p (în zonele 60 Hz) sau la 24p în format MP4 (maxim 29 min 59 sec), cât și la rezoluții Full-HD (1.920 x 1.080 60p / 50p în zonele cu 50 Hz / 60p în zonele cu 60Hz), cu autofocalizare practic permanentă.

Vă recomand să citiți: Panasonic Lumix GX9 – noul aparat foto mirrorless compact

Lumix FT7 dispune şi de funcţia Post-Focus (înregistrarea unei rafale fotografii de 8 MP cu focalizări diferite, urmând ca ulterior să se selecteze fotografia cu focalizarea dorită).

poza aparat foto compact portocaliu Lumix FT7
Lumix FT7 – portocaliu

Obiectivul camerei are un zoom de 4,6 x stabilizat prin tehnologia Power O.I.S. atât la fotografiere cât și la filmare. Filtrul audio Auto Wind Cut anulează cea mai mare parte din zgomotul vântului în timpul înregistrărilor video.

poza incarcare aparat foto compact rezistent Lumix FT7
incarcare – Lumix FT7

Modul High Speed Video permite înregistrarea de secvențe video la rezoluție HD (1.280 x 720 p) la o frecvență de 120 fps (pentru zona cu 60Hz) sau 100 fps (pentru zona cu 50 Hz).
Modurile Time Lapse / Stop Motion Animation sunt, de asemenea, disponibile pentru acest model.

powerlaptop.ro

Lumix FT7 este echipat cu 22 filtre creative dar și funcția Creative Panorama care permite înregistrarea de panorame orizontale sau verticale, prin înregistrarea de fotografii consecutive ale căror margini sunt suprapuse în vederea corectei alinieri. Panoramele pot fi înregistrate simultan cu filtrele creative: Expressive, Retro, Old Days, High Key, Low Key, Sepia, Monochrome, Dynamic Monochrome, Rough Monochrome, Silky Monochrome, Impressive Art, High Dynamic, Cross Process, Bleach Bypass, Soft Focus, Fantasy, Star Filter și One Point Color.

Modelul Lumix FT7 include conectivitate Wi-Fi, facilitând conectarea la smartphone sau tabletă prin intermediul aplicaţiei dedicate Panasonic Image App. Datele GPS pot fi adăugate imaginilor după fotografiere.

Panasonic Lumix FT7 va fi disponibil în trei variante de culori: portocaliu, albastru și negru din luna Iulie 2018 la un preț de aproximativ 400 Euro. Pentru preț actualizat și/sau promoții verificați pe acest site sau aici

•Protecția la apă nu este garantată dacă modelul Lumix FT7 este lovit sau cade de la înălțime. Dacă modelul tău a suferit un șoc mecanic, etanșeitatea ei poate fi verificată (contra cost) la un centru service autorizat Panasonic.
•Dacă Lumix FT7 este stropită cu detergenți, săpun, apă fierbinte, alți aditivi pentru baie, ulei de plajă, alte sustante chimice, trebuie șterse imediat.
•Protecția la imersie este valabilă pentru apă dulce și apă marină
•Orice defecțiuni apărute din cauza utilizării necorespunzătoare nu sunt acoperite de garanție
•Interiorul camerei nu este protejat la apă; pătrunderea apei în interior determina defecțiuni
•Accesoriile camerei nu sunt protejate la apă.
•Cardul și bateria nu sunt protejate la apă; nu le manevrați cu mâinile umede; de asemenea nu însera un card umed în cameră.
•Unele filtre nu pot fi folosite în modul video
•Nu lăsa camera pentru perioade lungi de timp în frig sever, cum ar fi cabane de schi sau la altitudini ridicate, dar nici la temperaturi peste 40 grade C, cum ar fi în interiorul autoturismelor expuse în plin soare, pe plajă sau în apropierea unui calorifer. După expunerile prelungite la temperaturi înalte, rezistența la imersiune este, de asemenea, diminuată.

Get Free Blog Post Updates!

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

fotostefan

2 thoughts on “Panasonic Lumix FT7 noul aparat foto compact rezistent”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.